hoe kun je boosheid aanpakken?

Boos zijn is vaak een lastige kwestie, want boosheid is aan de ene kant een gezonde emotie waarmee je grenzen aangeeft. Maar aan de andere kant mag boosheid er vaak niet zijn, omdat het direct veel emoties bij de ander losmaakt. Het is belangrijk om gezond om te gaan met boosheid en erover te praten, zodat het kind kan kiezen voor ander gedrag dan woede en frustratie.

Het werkboek Stap uit je boosheid

Als boosheid lastig wordt, is het goed om hieraan te werken voordat er een negatieve lading op komt. Petra van de Berenbrigade heeft daarom een werkboek Stap uit je boosheid gemaakt om te werken aan zelfregulatie van de boosheid.
In deel 1 van het werkboek staat een uitleg wat er in je lijf gebeurt als stress & boosheid zich opbouwen.
In het tweede deel kun je lezen welke vaardigheden je kunt inzetten om minder stress op te bouwen. Je leert hier veel over jezelf en hoe je dit slim kunt inzetten.
En in het laatste deel kun je samen met het kind een plan maken om te werken aan meer zelfcontrole. Als het werkboek is afgerond, heeft het kind de boosheid meer onder controle, kent het zichzelf beter, heeft het een mooi naslagwerk en kan dit er steeds even bij pakken als het nodig is.

Het werkboek over boosheid & stress bestellen

Je kunt het werkboek Stap uit je boosheid bij coachpraktijk de Berenbrigade bestellen via deze link. Als je nog meer over boosheid en stress bij kinderen wil weten, dan kun je je ook inschrijven voor een workshop of een spreekuur bij Petra. In de webshop van de Berenbrigade vind je de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *