coachen

Als er vragen zijn waar over nagedacht moet worden, kan ik meedenken en spiegelen. Ik kan bijvoorbeeld een leerkracht coachen om het klassenmanagement, het groepsklimaat of de gespreksvaardigheden met ouders of kinderen te verstevigen.

Ik kan ook bij een verandertraject leerkrachten coachen om de nieuwe vaardigheden eigen te maken, bijvoorbeeld rondom zelfstandig werken of bij het invoeren van instructiemodellen.

Verder kan ik (nieuwe) leerkrachten coachen om stevig voor de klas te staan en de taken in de school op een prettige manier neer te zetten.

Ik ga als coach op verschillende manieren te werk. Allereerst kan ik goed luisteren en vragen stellen om tot de kern van het probleem te komen. Vervolgens kunnen we dan een stap maken naar het aanvaarden dat het een probleem een probleem is. Om vervolgens de stap naar een oplossing te zetten.
Ik kan verschillende technieken inzetten en ben, naast een algemene coach opleiding, geschoold in systemisch werken en NEI en gebruik graag visuele technieken zoals ’teken je gesprek’.

Nieuwsgierig wat ik voor jou of jullie op school kan betekenen? Bel, mail of app en ik kom het uitleggen in een vrijblijvend gesprek.

‘ Als je de weg kwijt bent, wees dan stil.
Er is iets in je dat weet welke richting je moet gaan.’
– Pamela Metz –